Bestuur

Sandra van Beek

Voorzitster

Sandra van Beek is sinds 1994 werkzaam binnen IE. Na een start in de private practice heeft ze bij diverse internationale bedrijven gewerkt en was ze verantwoordelijk voor formalities op het gebied van merken en modellen alsmede octrooien en domeinnamen. Vanaf 2021 is zij Manager IP Operations binnen Akzo Nobel waar ze verantwoordelijk is voor de administratieve processen van de IP afdeling.

Melanie Custers

Secretaris

Melanie Custers is sinds 1994 werkzaam binnen de IE. In maart 2024 is zij gestart als Senior Patent Administrator bij Genmab in Utrecht. Hiervoor heeft zij 22 jaar als Senior Formalities Officer IP gewerkt bij Janssen Vaccines & Prevention B.V. (onderdeel van Johnson & Johnson). In haar dagelijkse werk is zij samen met vier collega’s verantwoordelijk voor alle formalities en administratieve procedures van de octrooiafdeling van Genmab. Melanie is bestuurslid van het Platform Formalities Officers en verantwoordelijk voor het secretariaat en het organiseren van evenementen.

Richard Loef

Penningmeester

Richard Loef begon zijn IP carrière bij V.O. Patents and Trademarks in 2010. Bij V.O. startte hij als een administratief medewerker en werd in 2013 benoemd tot teamleider van een centrale administratieve patent afdeling. Sinds 2022 werkt hij bij ASML als teamleider van paralegals binnen de Corporate Intellectual Patent department. Richard heeft een sterke focus op het optimaliseren van bedrijfsprocessen om op die manier risico's te verkleinen en een efficiënte manier van werken er op na te houden.

Sherral Kertowidjojo

Bestuurslid

Sherral Kertowidjojo is begonnen in 2009 als Branch Assistant bij EP&C in Amsterdam. In 2016 heeft ze haar diploma voor de opleiding Formalities Officer behaald. In haar functie als Formalities Officer ondersteunt ze de octrooigemachtigden in hun dagelijks werk en is ze verantwoordelijk voor de bewaking van het verloop van de octrooiaanvragen van begin tot eind. Als bestuurslid is ze o.a. verantwoordelijk voor de website en de nieuwsbrief (Commissie Communicatie).

Shanna Grotenhuis

Bestuurslid

Shanna Grotenhuis werkt sinds 2004 binnen de IE. Ze heeft zowel in de private practice als in de industrie als formalities officer gewerkt. Sinds 2018 werkt ze als paralegal bij Jacobs Douwe Egberts. Binnen deze functie ondersteunt ze de octrooigemachtigden bij het beheren van de octrooiportefeuille en houdt ze zich bezig met (geheimhoudings)overeenkomsten binnen R&D. Als bestuurslid is ze o.a. verantwoordelijk voor de website en de nieuwsbrief (Commissie Communicatie).

Sabine Runia

Bestuurslid

Sabine Runia werkt sinds 2000 bij Arnold & Siedsma. Zij startte als IP Assistant, groeide door tot Senior Formalities Officer en werd in 2015 tevens ISO coördinator. Zij is tegenwoordig Teamlead van de Centrale Administratie en het Centraal Secretariaat op het hoofdkantoor in Den Haag. In haar dagelijks werk is zij verantwoordelijk voor de administratieve werkprocessen binnen Arnold & Siedsma, de ISO certificering en maakt zij deel uit het van Quality Team.

Frank Regeling

Bestuurslid

Frank Regeling is sinds 2014 werkzaam binnen IE. Hier is hij bij V.O. gestart als medewerker van de administratie voor buitenlandse octrooien. Sinds 2019 is hij werkzaam als afdelingshoofd van de centrale administratie bij NLO en verantwoordelijk voor de postprocessen octrooien en merken, PCT conversies, EP validaties/Unitair Octrooi en het beheer van de online filing administratie.