Bestuur

Dolinda de Proost

Voorzitter

Dolinda de Proost werkt sinds 1990 bij AOMB IP Consultants. In haar functie van Manager IP-Support is zij verantwoordelijk voor alle Paralegals, Formalities Officers en Secretaresses werkzaam bij AOMB.

Jean Abspoel

Vice-voorzitter

Jean Abspoel werkt sinds 1986 bij Shell International B.V. Hij is begonnen in 1986 als patent assets administrator op de octrooiafdeling en was verantwoordelijk in deze functie voor diverse administratieve procedures. In 1992 werkzaam als Formalities Officer en sinds januari 2015 is hij Hoofd Formalities en verantwoordelijk voor een team van formalities officers werkzaam in Den Haag, Londen en Houston.

Melanie Custers

Secretaris

Melanie Custers is in 1991 begonnen als secretaresse bij MOGEN International (later onderdeel van Zeneca). Daar heeft zij samen met een octrooigemachtigde de octrooiafdeling opgezet en is zo verder het IP vak ingerold. Na de sluiting van MOGEN in 2002, is zij in april 2002 begonnen als Senior Formalities Officer IP bij Janssen (voorheen Crucell, sinds 2011 onderdeel van Johnson & Johnson). In haar dagelijkse werk is zij verantwoordelijk voor alle formalities en administratieve procedures van de octrooiafdeling van Janssen in Leiden. Als bestuurslid is zij o.a. verantwoordelijk voor het secretariaat en de nieuwsbrief (commissie communicatie).

Arthur van Steenbergen

Penningmeester

Arthur van Steenbergen is sinds 1992 werkzaam binnen IE. Hij is begonnen op de administratie bij VO en heeft daar kennis gemaakt met alle aspecten van IE. Vanaf 2008 is hij Manager Operations binnen Unilever Patent Group. Hij is verantwoordelijk voor de afdeling Support en administratieve processen op de lokaties Vlaardingen, Shanghai, Mumbay en Bangalore.

Ellen Offenberg

Bestuurslid

Ellen Offenberg werkt sinds 1999 bij EP&C. Zij is begonnen als secretaresse voor een octrooigemachtigde en sinds 2006 maakt zij als management assistent deel uit van het management team van EP&C. In deze functie houdt zij zich bezig met de uniforme, administratieve en vakinhoudelijke werkprocessen binnen EP&C. Als bestuurslid is ze o.a. verantwoordelijk voor de website en de nieuwsbrief (commissie communicatie).

Friso Onderdelinden

Bestuurslid

Friso Onderdelinden werkt sinds 2007 bij NLO als merkengemachtigde. Sinds 2019 is hij mede-verantwoordelijk voor business development en relatiebeheer en ondersteunt hij de renewals- en recordals-afdeling. Als bestuurslid ligt zijn focus op de merkenkant van het Platform.

Richard Loef

Bestuurslid

Richard Loef werkt sinds 2012 bij V.O. Patents & Trademarks. Hij is sinds 2013 verantwoordelijk voor de teams binnen V.O. die zich bezig houden met alle administratieve processen op het gebied van Internationale, Europese en Nederlandse octrooiaanvragen. Verder ligt zijn focus op het verbeteren en automatiseren van bestaande processen, alsmede het implementeren van volledig nieuwe processen ten behoeve van een hogere effici├źntie en kwaliteit.