Bestuur

Arthur van Steenbergen

Voorzitter

Arthur van Steenbergen is sinds 1992 werkzaam binnen IE. Hij is begonnen op de administratie bij VO en heeft daar kennis gemaakt met alle aspecten van IE. Vanaf 2008 is hij Manager Operations binnen Unilever Patent Group. Hij is verantwoordelijk voor de afdeling Support en administratieve processen op de lokaties Vlaardingen, Shanghai, Mumbay en Bangalore.

Melanie Custers

Secretaris

Melanie Custers is sinds 1994 werkzaam binnen de IE. Bij plantenbiotechbedrijf MOGEN International heeft zij samen met een octrooigemachtigde de octrooiafdeling opgezet. Na de sluiting van MOGEN in 2002, is zij als Senior Formalities Officer IP gaan werken bij Janssen Vaccines & Prevention B.V. (sinds 2011 onderdeel van Johnson & Johnson). In haar dagelijkse werk is zij verantwoordelijk voor alle formalities en administratieve procedures van de octrooiafdeling van Janssen in Leiden. Als bestuurslid is zij o.a. verantwoordelijk voor het secretariaat en evenementen.

Richard Loef

Penningmeester

Richard Loef werkt sinds 2012 bij V.O. Patents & Trademarks. Hij is sinds 2013 verantwoordelijk voor de teams binnen V.O. die zich bezig houden met alle administratieve processen op het gebied van Internationale, Europese en Nederlandse octrooiaanvragen. Verder ligt zijn focus op het verbeteren en automatiseren van bestaande processen, alsmede het implementeren van volledig nieuwe processen ten behoeve van een hogere effici├źntie en kwaliteit.

Friso Onderdelinden

Bestuurslid

Friso Onderdelinden werkt sinds 2007 bij NLO als merkengemachtigde. Sinds 2019 is hij mede-verantwoordelijk voor business development en relatiebeheer en ondersteunt hij de renewals- en recordals-afdeling. Als bestuurslid ligt zijn focus op de merkenkant van het Platform.

Sherral Kertowidjojo

Bestuurslid

Sherral Kertowidjojo is begonnen in 2009 als Branch Assistant bij EP&C in Amsterdam. In 2016 heeft ze haar diploma voor de opleiding Formalities Officer behaald. In haar functie als Formalities Officer ondersteunt ze de octrooigemachtigden in hun dagelijks werk en is ze verantwoordelijk voor de bewaking van het verloop van de octrooiaanvragen van begin tot eind. Als bestuurslid is ze o.a. verantwoordelijk voor de website en de nieuwsbrief (Commissie Communicatie).

Shanna Grotenhuis

Bestuurslid

Shanna Grotenhuis werkt sinds 2004 binnen de IE. Ze heeft zowel in de private practice als in de industrie als formalities officer gewerkt. Sinds 2018 werkt ze als paralegal bij Jacobs Douwe Egberts. Binnen deze functie ondersteunt ze de octrooigemachtigden bij het beheren van de octrooiportefeuille en houdt ze zich bezig met (geheimhoudings)overeenkomsten binnen R&D. Als bestuurslid is ze o.a. verantwoordelijk voor de website en de nieuwsbrief (Commissie Communicatie).

Sandra van Beek

Bestuurslid

Sandra van Beek is sinds 1994 werkzaam binnen IE. Na een start in de private practice heeft ze bij diverse internationale bedrijven gewerkt en was ze verantwoordelijk voor formalities op het gebied van merken en modellen alsmede octrooien en domeinnamen. Vanaf 2021 is zij Manager IP Operations binnen Akzo Nobel waar ze verantwoordelijk is voor de administratieve processen van de IP afdeling.